DARWIN – DARWIN 2: A FROZEN WAR

Als Billy James van promotor ‘Glass Onyon PR’ ons cd-tjes toestuurt, dan kan je er bijna zeker van zijn dat er materiaal uit de hardrock- en progressieve rockmuziekscène op terug te vinden is. Dat is nu ook weer het geval bij het album ”DarWin 2: A Frozen War”, de opvolger van de vorig jaar verschenen debuutplaat “Origin Of Species” van het progrockensemble DarWin. De kernleden van die band zijn zanger en songschrijver DarWin, drummer Simon Phillips (van o.a. ‘Toto’ en Jeff Beck) en Matt Bissonette die in het verleden samenwerkte met o.a. Ringo Starr, Elton John en David Lee Roth .

Op het album “DarWin 2: A Frozen War” brengt deze band vijf progressieve rocknummers waarop steeds gastmuzikanten te horen zijn. Zo spelen Billy Sheehan (bassist bij ‘Mr. Big’ en Steve Vai) en Greg Howe (gitarist voor o.a. Michael Jackson en Justin Timberlake) mee op de eerste single “Future History” uit dit album die u op de tweede video kan beluisteren. Ook voor de op de eerste video te horen tweede single “Nightmare Of My Dreams” over de verwoestende bosbranden in Californië en Australië horen we naast bassist Billy Sheehan ook Guthrie Govan, gitarist bij rockgroep ‘Asia’ en ‘Aristrocrats’ als gastmuzikanten.

Het gaat er bij alle vijf tracks op deze plaat behoorlijk hard aan toe, want ook “Eternal Life” en titeltrack “A Frozen War” daveren omwille van de snerpende gitaarklanken erg luid door de speakers van de stereo. Enkel de albumafsluiter “Another Year” is wat meer gebaseerd op melodieuze rockmuziek maar ook hier blijven de gitaren een voorname rol spelen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Origin Of Species LLC

video